28 jul 2013

13 CAVALLERS

    "13 Cavallers" es el titol del pasdoble que Santi Revert a dedicat a la Filà Cavallers de Llúria, en especial a un dels seus membres, Maria Sanchís.
     Aprofitan la nit de la publicació vam tindre l'ocasió de escoltar per primera vegada el pasdoble en companyia del seu compositor Santi Revert.
     13 Cavallers fà referencia als 13 membres de la filà que cada any tenen el honor de representar a la filà en l'arrancà de la primera diana davant del public i les autoritats en la plaça de l'ajuntament. Es tracta d'un pasdoble de tipología clásica però donant el protagonisme a les dolçaines on fan el contracant en el trio. Segons l'autor desde un primer moment ja tenia clar que les dolçaines tingueren un paper important en l'obra, ja que dins de la filà hi ha important numero de membres que toquen i altres que están en procés d'aprenentatge d'aquest instrument. A mes la filà Cavallers de Llúria em segut la primer filà en portar a una colla de dolçaines i tabals (Mal Passet) com a acompanyament en el dia de Sant Hipòlit, ofrena, presentació d'armes i processó.
     Amb esta nova peça la filà Cavallers de Llúria va ampliant el seu patrimoni musical, en 2012 primer any d'eixir la filà a festes amb la marxa cristiana de Francisco Valor "Cavallers de Llúria" i en 2013 segón any de participar en les festes de moros i cristians del nostre poble el pasdoble dianer "13 Cavallers" de Santi Revert.
     Gràcies als dos Mestres per enriquir musicalment la nostra filà en els nostres dos primers anys de vida.
 
 
 





No hay comentarios:

Publicar un comentario